- Vindenes og duftenes øy!


Hjem > Midt-Chios > Chios by

Chios by

Chios gågate
Shoppingmulighetene er gode i Chios by. Her finner du alle slags butikker og varer du forventer å finne i en større by. Motene kommer tidligere til Hellas enn til norge.

Etter handleturen finnes det muligheter for å få seg mat og drikke i et utall serveringssteder, blant annet på "O sideros". Hit må vi alltid for å spise en gyro eller to. O Sideros ligger på Venizelou-gaten like ved Roidou hvor trafikken kommer ned fra parken. Stedet er ikke stort, så det er lett å gå forbi uten å se det!

En reisehåndbok sammenligner byen med Athen. Det kan neppe være størrelsen, siden den rommer ca. 25.000 innbyggere mot Atens fire millioner. Chios by er på mange måter en ganske moderne og travel by, men også her finner du historien. Bak de moderne fasadene som ble bygget opp etter at havnen ble rasert under jordskjelvet i 1881 ligger de gamle basarene.

I utkanten av havnen finner du restene av en gammel borg. Innenfor murene ligger små gater og smug, bolighus, kunstgalleri og litt næringsvirksomhet. I xora, som Chios by heter på gresk, finner man også et par moskeer, flere museer og ikke minst Korais bibliotek. Korais bibliotek er med sine 95.000 volumer et av de viktigste i Hellas og viden kjent for sin historiske boksamling!

Chios havn Langs hele havnepromenaden ligger barer hvor man kan sitte bekvemt både med og uten musikk til, nyte litt kald drikke og utsikt til havnen. Bildet er av sørsiden av havnen, tatt med ryggen mot den travleste delen av promenaden. Det lille rosa bygget litt til venstre er Enter internetcafe.

Eller hvorfor ikke sette seg i parken og bli servert av en av dem som "spretter mellom bilene" fra lokalet på andre siden av gaten for å servere deg. Vil man ha det litt roligere, finnes det serveringssteder i de trange smugene i byen også, bare ta en tur og let!Korais bibliotekstatuen av Korai i Chios by
Korais bibliotek og statuen av Korai