- Vindenes og duftenes øy!


Hjem > Reisebrev > Sommeren 2005

Sommeren 2005

Vi ankom Chios med Norwegian(WTN) en halvtime før planlagt, men Toula fra Sun Rooms stod likevel allerede klar til å ta imot oss og 7 andre som hadde booket hos henne. Vi ble sendt i taxier til hotellet og hun kom etter med bagasjen vår. Flyturen gikk forøvrig helt strålende med hyggelige verter ombord. De 7 andre viste seg å være gode naboer, hyggelig selskap over tavernabordet og Kristian hadde det fint sammen med ungdommene :-D

Da jeg bestilte 2-roms leilighet forventet jeg 2 rom, ett soverom og ett soverom med kjøkkenkrok, men vi fikk 2 digre soverom, hver med garderobe, nattbord, toalettbord, a/c og utgang terrasse og ett oppholdsrom med kjøkkenkrok, stort kjøleskap, langbord og en ekstra seng. Alt var rent og pent og hjemmekoselig med duker og blomster. Fra balkongen hadde vi utsikt over havet og ned til Mikes marked og avisbilen ;-)

Hver ferie har jeg som mål at vi skal spise noe nytt og se noe nytt. Begge deler har vi gjort! Vi har spist mye og godt, for det meste på Agyra. Går du dit må du bare forsøke eplepaien med krem, vaniljeis og rød saus. Den er himmelsk! :-D

I år rakk vi 3 "nyheter":

Dryppstensgrotten ved Olymbi var imponerende og vel verdt et besøk! Det er litt spennende og rart å være sånn under jorden og se hva naturen selv kan finne på og lage med litt rennende vann!

Vi var også og så på Homers sten. Rett nok hadde vi i vår grønne Chios-ungdom gjort et halvhjertet forsøk på å finne den (dvs. satt på motorsykkelen og strakte hals), men nå skulle den beses! Vi spaserte de få trappene opp fra parkeringsplassen og fikk besett og fotografert. Litt rart at en så liten "knott" i terrenget kan være så viktig på en måte... Men spennende! Og utsikten der oppefra er flott!

Sist, men ikke minst: Vi dro en hel gjeng opp til Avgonima en kveld og spiste middag på tavernaen med utsikt over havet mens vi så på solnedgangen. Bortsett fra noen innpåslitne veps som forsvant sammen med solen, var det en strålende aftentur med mye god mat og trivelig selskap!

Kristian vil gjerne føye til nytt bosted og ikke minst nye bekjentskaper til listen av nye "ting" så da ble det 5 i år :-)