- Vindenes og duftenes øy!


Hjem > Reisebrev > Høsten 2007
28.02.2011
Høsten 2007 dro jeg alene til Chios for å oppleve øya litt utenom turistsesongen. Turen resulterte i et reisebrev som ble publisert på Dagbladet, men aldri kom så langt som til disse nettsidene. Det er det på tide å gjøre noe med :)

Høsten på Chios

Megas_limionas.jpg22. september til 6. oktober. To uker helt for seg selv hvor målet er å både slappe av og få sett og opplevd enda mer Chios.

Kjølig(18g) og vindig var det da vi landet, men etter et par dager steg temperaturen og det ble nesten mer enn varmt nok med temperaturer rundt 30 grader på dagtid!

Tempoet er behagelig. Det minker på turistene og det er bedre plass på tavernaene og enda bedre plass på strendene enn i sommer.


Jeg tar med meg hjem minner om spaserturer i olivenlunder og i nesten folketomme landsbyer. Søte Despina på 95 som bor sammen med sin jevngamle mann(Han sover middag. Kom tilbake senere så får dere treffe ham!) i en fjern fjellandsby med 6 innbyggere om Melaniosvinteren.Frokostpause på trappen i fredelige Melanios omgitt av gamle, nydelige hus akompagnert av *svisj*svisj*svisj*et til de hypermoderne vindmøllene som troner i landskapet. Lunsjpause på en taverna i skyggen under trærne og med utsikt over dalen. Barnedåp, ouzo-meze, fredelige lesestunder på balkongen med lyden av dønningene som slår mot stranden avbrutt av en og annen moped eller bil nede på veien...

Klokken viste to tider. Montro hva de to urskivene vi ikke så herfra viste...På Chios er det godt og fredelig å være selv der hvor hotellene ligger, og øya har nok å by på til mange besøk. Kanskje treffer du også Despina og får en hyggelig prat der på den hvitkalkede gangstien med panoramautsikt til Pelineofjellet, eller finner en liten skatt av en taverna med de beste landsbypølsene du kan tenke deg.