- Vindenes og duftenes y!


Hjem > Praktiske rd A - > N - R

Pareo eller Sarong
er et stort skjerf og et kjekt plagg å ha. Jeg bruker den til å ligge på på solseng/strandmadrass, som håndkle og til å knytte rundt meg over bikinien eller som skjørt på kirkebesøk dersom shortsen eller skjørtet ikke dekker knærne. På solsengen er den spesielt praktisk, for den er så stor at man kan knytte fast hjørnene i sengen og slipper at den flakser avsted i vinden. Den tar liten plass i kofferten, er lett å skylle opp og tørker fort.

Parkering i byen
Stort sett hele byen er gjort om til betalingssone. Betalingen foregår ved at man kjøper parkeringskort i aviskioskene(Periptera).

Ellers finnes det en gratisparkering før man kommer inn i havnen når man kjører mot Chios by fra sørsiden. .

Postkassene
er gule og frimerker får man ofte kjøpt på postkontoret og  der man kjøper postkortene. Jeg har hørt ymse om tømmefrekvensen på greske postkasser, men når vi har puttet kortene i kassen i Megas Limionas har de iallfall vært hjemme innen en uke.

Påkledning
Tidlig vår og sen høst kan det være greit å ha med seg en lett jakke til bruk om kvelden. Ellers trenger man bare lett sommertøy.  Det er god klestørk, så vi pleier å vaske tøy to-tre ganger i løpet av ferien i stedet for å dra på et  berg.

Grekerne er flinke til å kle seg opp når de går ut, så for eget velværes skyld tar vi skikken der vi her og har med oss tøy som er litt finere enn shorts og t-skjorte til kveldsbruk.