- Vindenes og duftenes øy!


Hjem > Nord-Chios > Volissos

Volissos

VolissosVolissos ligger på Nord-vestkysten av Chios og er senter i Amani kommune. I dag er mange av husene i Volissos pusset opp og man kan leie rom her enten via charterarrangøren eller på egenhånd. Området har noen av de beste strendene på Chios og veiforbindelsen til resten av øya er god.

Landsbyen er bygget på en høyde og overvåkes av en bysantinsk borg som skal være bygget av general Velissarios. Han slo seg ned her etter at han ble blindet og trakk seg tilbake fra slagmarkene. Borgen er gradvis påbygget gjennom århundrene som et vern mot røvere og pirater, og genoveserne bygget ytterligere beskyttelse rundt landsbyen i form av vakttårn.

Landsbyen var komersielt og administrativt sentrum for nord-Chios og har en lang historie. Den ble etterhvert sete for mange noble familier fra Konstantinopel. Her ligger også et hus som går under navnet "Homers hjem". Homer skal ha bodd her og virket som huslærer.

Området rundt Volissos har noen av de beste strendene på Chios og er fruktbart med olivenlunder, mandeltrær, fiken og andre jordbruksprodukter. I den bysantinske perioden hvor Chios var kjent for sine vakre silker og fantastiske vin, var det en aktiv silkeormsproduksjon her og vingårder som produserte den etterspurte Ariousis-vinen.

Like utenfor Volissos ligger klosteret Agia Markella og landsbyen er i øvrig et godt utgangspunkt for å utforske Nord-Chios som har et fantastisk flott landskap, spennende landsbyer og en varm kilde!