- Vindenes og duftenes øy!


Hjem > Nord-Chios > Agia Markella

Agia Markella

Agia Markella ved Volissos

Klosteret Agia Markella utenfor Volissos er bygget til ære for helgenen Agia Markella ved den busken hvor hun søkte tilflukt fra sin far.

Agia Markella var en ung, vakker pike som mistet sin mor som liten. Da hun vokste opp, ble hun begjært av sin far. For å slippe unna, rømte hun hjemmefra og søkte tilflukt i fjellet.

Faren fant henne, og satte fyr på busken hvor hun gjemte seg. Agia Markella rømte langs sjøen, mens faren skjøt etter henne til han rammet henne med en pil. Agia Markella bad om at jorden måtte oppsluke henne, jorden revnet og hun falt i til livet. Faren hugget hodet av henne og kastet det på sjøen, hvorpå vannet ble gjort hellig av hennes blodige hode og fra tid til annen får helbredende krefter.

På Agia Markellas festdag 22. juli holdes en liturgi på stedet, og tusener av mennesker valfarter dit. Hvert år inntil for noen år siden, utførte helgenen mirakler. Helbredelser av blinde, kreftsyke, paralyserte osv. har skjedd. I 1992 rapporterte en prest at havet ble opprørt og mistet sin salte smak mens han leste evangeliumet på stedet. Flere ganger har mennesker rapportert at Agia Markella har vist seg for dem.

Folk kommer fra alle steder i Hellas for å bli helbedet at Agia Markella og noen går på sine ben helt fra Chios by. Klosteret inneholder et stort antall gjesterom i tillegg til at det er plass til camping og bilparkering. Klosteret er fylt med gaver fra takknemlige tilhengere av helgenen.