- Vindenes og duftenes øy!


Hjem > Midt-Chios > Anavatos

Anavatos

Anavatos Chios
Anavatos, ørneredebyen, er bygget i naturstein og glir så godt inn i fjellet den er bygget på at man skal se nøye for å få øye på den på avstand.

Før et aktivt samfunn, nå nærmest en spøkelsesby med noen få innbyggere og en taverna. -Selv om husene i den senere tid har blitt kjøpt opp og pusses opp som feriehus.

Øverst i landsbyen ligger en stor, treetasjes bygning. Her var det olivenpresse i underetasjen, skole i mellometasjen og kirke og vannreservoar i toppetasjen.

I Anavatos

Anavatos er landsbyen hvor kvinner og barn skjulte seg for tyrkerne under massakren i 1822 for å unngå å bli tatt til fange og sendt til slaveri i Tyrkia. Da nyhetene kom om at tyrkerne nærmet seg, kastet de seg utfor de bratte klippene og i døden for å unnslippe. Mye av denne historien kan man få med seg hvis man leser trilogien til Athena Dallas-Damis som du kan lese litt om under Chios historie.

James Bond-fans og filminteresserte vil kanskje ha interesse av å vite at scener fra filmen "For your eyes only" ble spilt inn her.