- Vindenes og duftenes øy!


Hjem > Strender > Mavra Volia (Emborios)

Mavra Volia(Emborios)

Mavra Volia, black stone beach, eller Emborios som mange kaller den etter navnet på den lille landsbyen, ligger på sørkysten av Chios. Den raskeste veien hit, er å ta hovedveien mot Pirgi. Avkjørselen mot Emborio/Mavra Volia ligger like før Pirgi.

Stranden bestående av sorte lavarullesteiner som stammer fra den inaktive vulkanen Pasaronas som anslås å være 16 millioner år gammel. Det er et ganske merkelig fremmed syn med sorte sten som ligger der mellom rødebrune klipper! Mavra Volia blir nevnt som en av de beste strendene i Egeerhavet i enkelte reisehåndbøker.

Ta med badesko, for her kan det bli varmt under beina! Litt kinkig kan det være å komme seg opp på land igjen med de runde stenene, så man kan like godt glemme å skride elegant ut av vannet først som sist.

Egentlig er det tre strender som ligger ved siden av hverandre. De to første, Mavra Volia og Foki, er adskilt av en liten klippe som er grei å spasere over, og det skulle være en del muligheter for å finne seg en usjenert krok her blant klippene.

Vil man være naturist går man enda litt til og kommer  til en tredje strand. For å sitere en venn litt fritt; "Jo lenger bort fra parkeringsplassen man kommer, jo mindre tøy har folk på".

I Emborio finnes tavernaer og landhandlere og like ved stranden står en kiosk, så her er det greit å tilbringe en hel dag uten å ta med niste.

På høyden til profeten Elias finner man de arkeologiske utgravningene av tempelet til Athene og restene av en hel akropolis, så her går det an å kombinere historie og badeferie.

Kommer man til Emborios på båttur, finnes det noen grotter som bare er tilgjengelig fra sjøen.

Mavra Volia (black stone beach) ved Emborios på Chios