- Vindenes og duftenes øy!


Hjem > Sør-Chios > Mesta

Mesta

Middelalder- og mastiklandsbyen Mesta er en godt bevart festningslandsby og den best bevarte landsbyen i Mastichochoria. Mesta har en unik arkitektur. Husene ble bygget side ved side så tett at byen bare har to innganger. Gatene er smale og mange av dem er overbygget. Landsbyen er bevisst bygget som en labyrint som vern mot pirater på jakt etter den høyt skattede mastiken.Plass i Mesta

Det eldste monumentet i mesta er kirken Palaios (=gammel) Taxiarchis. Her ses spor av nydelig veggmaling og alteret er laget i flott treskurd.

På torget i Mesta ligger den kirken som blir regnet som Chios' vakreste, Nea Taxiarchis. Den må oppleves! Innvendig er den malt i et nydelig mønster av hvitt, lyseblått og gull. Det er en overflod av kandelabre, ikoner og annen pynt.

Mannen med nøklene til kirkene har vekselvis omvisning i dem. Mens du venter på ham, kan du jo slå deg ned på et av serveringsstedene på torget og kjenne roen sige på og til noe kaldt å drikke eller nyte en liten matbit.

I Limenas Meston, havnen til Mesta, finner du en fisketavnerna dersom du har lyst på fersk fisk. Sommeren 2009 ble endelig den planlagte fergeruten fra Lavrio på sørspissen av Attiki og hit opprettet, så nå kan man komme til Chios på en fire timers fergetur. Se "Hvordan reiser man til Chios" for detaljer.